Close
Etteplan Antenni-, RF- ja SI-suunnittelu

Antenni-, RF- ja SI-suunnittelu

Asiantuntijatiimillämme on runsaasti kokemusta matkapuhelimien, langattomien lyhyen ja pitkän kantaman radioteknologioiden ja nopeiden digitaalisten väylien suunnittelusta. Pystymme suunnittelemaan nopeat digitaaliset tiedonsiirto-, RF-, mikroaalto- ja antenniratkaisut kokonaistoimituksina. Meillä on vuosikymmenten kokemus päästä-päähän-suunnitteluprojektien toimituksista kustannustehokkaasti.

Hyödyt sinulle
Paras kuuluvuus sovelluskohtaisella antenniratkaisulla
RF-suunnittelun päästä-päähän-projektit
Tunnistaa ja ylittäää suorituskyky- ja yhteensopivuusvaatimukset

EM-suunnittelu

Digitaalisiin suurnopeusväyliin ja RF-ratkaisuihin pätevät samat fysiikan lait, vaikka ensimmäisessä signaalin tiedon kantajana toimii usein jännite ja jälkimmäisessä teho.

Tavoitteemme EM-suunnittelussa ei ole pelkkä informaation siirto ja viranomaisvaatimusten täyttäminen vaan myös seuraavien suunnittelun osa-alueiden optimointi:

  • radiolinkkibudjetti
  • virrankulutus
  • emissio-/immuniteettitasot riittävällä marginaalilla
  • järjestelmän sisäinen/järjestelmien välinen suorituskyky (yhteensopivuus muiden radioiden ja elektroniikan kanssa)
  • tuotteen koko
  • tuote- ja tuotantokustannukset
  • tuotteen käyttöikä.

Pystymme tuomaan asiakkaan olemassa olevat elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelutiedostot erilaisista suunnittelutyökaluista simulointiympäristöön.

Palvelumme

Antennisuunnittelu

Täysin optimaalista radiokuuluvuutta ei voi saavuttaa räätälöimättä antennia tuotekohtaisesti. Antenni tulisikin aina suunnitella tuotteen ja sen käyttöympäristön mukaan.

Tyypillisesti antenni integroidaan piirilevylle muovikotelon sisään tai – jos vaaditaan suojausta vaativilta ympäristöolosuhteilta – epoksin, silikonin tai muun valumateriaalin sisään. Tämä voi heikentää antennin suorituskykyä dramaattisesti, ellei antennisuunnittelijaa otetaan mukaan tuotekehitysprojektiin riittävän aikaisessa vaiheessa. Se kannattaa, sillä antennisuunnittelijan osaamista voidaan hyödyntää myös kaupallisen antennin valinnassa ja suorituskyvyn varmistamisessa. Autamme myös verifioimaan antennin toimivuuden testaus- ja suunnittelupalveluillamme.

Paras mahdollinen antennin suorituskyky saavutetaan työn kululla jossa antenni ensin simuloidaan, sen jälkeen rakennetaan prototyyppi ja lopulta verifioidaan toteutus testauskammiossa.

RF-suunnittelu

Joskus kannattaa suunnitella radio erillisistä komponenteista valmiin radiomoduulin käyttämisen sijaan. Syitä voivat olla esimerkiksi alhaisemmat valmistuskustannukset, kovemmat suorituskykyvaatimukset tai halutunlaista radioteknologiaa ei ole saatavilla markkinoilta valmiina.

Etteplanin asiantuntijat pystyvät suunnittelemaan erillisistä komponenteista lähetinvastaanotin ketjun RF-lohkot, kuten tehovahvistimet (RF PA), pienikohinaiset vahvistimet (LNA), komponentit PCB-siirtojohdoilla tai suurtaajuussuodattimet.

Piirilevyn toteutuksen, komponenttien ja radiomoduulien valinta ja verifiointi on tärkeä vaihe, jotta RF-suunnitteluun saadaan vahva pohja. Simulaatiot, laboratoriotestit, automatisoidut RF-testitolpat sekä RF-ohjauksen ohjelmisto- ja saantoanalyysit ovat olennainen osa RF-kehitystyötä. Meillä on myös osaaminen ja testaustilat tehdä sulautettujen laitteiden suunnittelu ja testaus siten, että niiden elektroniikkalohkojen välinen (intra-system) ja ympäristöön kuuluvien laitteiden välinen (inter-system) toiminta on mahdollisimman häiriötöntä.

Hallitsemme uusimmat radioteknologiat, kuten Bluetooth mesh ja Bluetooth-paikannus (BT 5.1), UWB, LoRa, Wi-Fi 6, NB-IoT ja LTE-M. Olemme myös hoitaneet useiden asiakkaiden omien (proprietary) radiojärjestelmien arkkitehtuurin määrittelyn ja suunnittelun.

High-Speed Design

PCI-Express, DDR, Ethernet, USB ja muut suurinopeuksiset tiedonsiirtoratkaisut nopeutuvat jatkuvasti nousuaikojen ja käyttöjännitteiden pienentyessä. Tuotteiden pitää silti toimia luotettavasti kaikissa käyttöympäristöissä ja vastata laatuvaatimuksia sekä sähkömagneettista yhteensopivuutta (EMC) koskevia viranomaisvaatimuksia.

Huolellisessa suurinopeuksisen tiedonsiirron suunnittelussa on otettava huomioon useita tekijöitä. Pystymme suunnittelemaan ja testaamaan tehonsiirtoverkot (PDN) siten, että kaikkien komponenttien jännite pysyy määritellyissä rajoissa. Meille on selvää, että signaalin eheyden kannalta on tärkeää hallita niin ominaisimpedansseja, terminointeja, kulkuaikaeroja, ylikuulumisia kuin paluuvirtareittejä.

Kysy meiltä, asiantuntijamme Jani Vauto vastaa

Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä saatuaan viestisi. Lähettämällä viestin, hyväksyt tietosuojaehtomme (Privacy Statement).
CAPTCHA