Close
Etteplan Electromagnetic simulation

EM-simulointipalvelut

EM-simulointi (sähkömagneettinen simulointi) on olennainen osa tuotekehitysprojekteja, sillä se tehostaa prototyyppisuunnittelua. Kun simulointimalli on luotu ja tulokset analysoitu, prototyyppiin voidaan tehdä tarvittavat korjaukset. Tämä vähentää prototyyppikierroksia ja säästää aikaa perinteisiin tuotekehityssykleihin verrattuna.

Hyödyt sinulle
Minimoi tuotekehityksen riskit
Vähentää tarvittavien prototyyppien määrää
Nopeampi T&K-prosessi nopeuttaa markkinoille pääsyä
Tuotekehitysprojektien kustannussäästöt

EM-simuloinnilla tuotteelle optimaalinen suorituskyky

Tuotteissa käytetään yhä kompleksisempia antenneja, digitaalistenväylien nopeudet kasvavat ja korkeampien radiotaajuuksien käyttö lisääntyy esim. 5G-vaatimusten myötä. Kaikki tämä lisää EM-simuloinnin tarvetta. Simuloinneilla voidaan vähentää tarvittavien prototyyppien määrää, mitata digitaalisten väylien nopeuksia tai optimoida tuotteen virrankulutusta.

Antenni ja RF-piiri

Antennisimuloinnilla varmistamme, että antennille käytettävissä oleva tila hyödynnetään tehokkaasti, jotta laite toimii optimaalisesti halutulla taajuudella riippumatta käyttöympäristön muutoksista. Käytämme antennisimulointeihin ANSYS-työkaluja, mutta myös asiakkaan suosimat työkalut ovat mahdollisia.

Käytämme RF-piirin simulaattoria ominaisimpedanssien sovittamiseen sekä vahvistimien stabiilisuuden, lineaarisuuden, vahvistuksen ja kohinan optimointiin. Komponenttien sopivien ja kustannustehokkaiden toleranssiarvojen määrittämiseen käytämme Monte Carlo -analyysia ja RF-piirisimulointiin yleensä NI AWR Microwave Office -ohjelmistotyökalua.

Palvelumme

2D-kenttäsimulaattori

Pystymme simuloimaan poikkileikkauksesta 2D-kentänratkaisijalla kaapeleiden, liittimien, kompleksisten piirilevyjen tai minkä tahansa muun rakenteen yksipäisten tai differentiaalisten siirtolinjojen ominaisimpedanssin. Piirilevyjen siirtolinjojen laskennassa voidaan käyttää myös approksimointia, mutta suurta tarkkuutta vaadittaessa on parempi käyttää 2D-kentänratkaisijaa. Käytämme ensisijaisesti ANSYS-työkaluja.

Signal/Power Integrity

Ajoissa suoritetuilla Signal/Power Integrity -simulaatioilla voidaan välttää monia piirilevysuunnittelun ongelmia.

Suosittelemme vahvasti resonanssianalyysia (resonance analysis) kaikille piirilevysuunnitteluille. Tämä nopea ja automatisoitu simulointitesti paljastaa suunnitelman mahdolliset tehosyöttöön ja signaalien eheyteen liittyvät riskit. Decoupling-kondensaattorien optimointi, puuttuvien paluuvirtaläpivientien lisäys ja mahdollisten resonanssirakenteiden eliminointi parantaa merkittävästi luotettavuutta ja sähkömagneettista yhteensopivuutta (EMC).

Nykyään on useita DDR3/4:n kaltaisia nopeita tiedonsiirtoratkaisuja, joiden verifiointi testilaboratoriossa testi-instrumentein on erittäin vaikeaa ja kallista tai jopa mahdotonta. Tällaisten tiedonsiirtoratkaisujen virtuaalinen yhteensopivuuden (virtual compliance) simulointi on välttämätöntä toteutuksen luotettavuuden varmistamiseksi. Virtuaalisella yhteensopivuuden simuloinnilla pystymme tarkistamaan, että esim. signaalin silmäkuvio ja yli/alilyönti ovat standardien mukaisia.

Käytämme myös signaalin ja tehon eheyden simulointeihin ANSYS- ja Mentor HyperLynx -työkaluja.

Kysy meiltä, asiantuntijamme Jani Vauto vastaa

Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä saatuaan viestisi. Lähettämällä viestin, hyväksyt tietosuojaehtomme (Privacy Statement).
CAPTCHA